Susanne Luurs (1994) is beeldend kunstenaar die de invloed van menselijke keuzes en acties op de aarde onderzoekt. Met haar afstudeerwerk, het kleibad, won ze de Kunsteducatieprijs van Academie Minerva. In haar artistieke praktijk speelt educatie een belangrijke rol. Ze betrekt haar publiek bij haar verkenningen door middel van interactieve installaties en rituelen. Ze bevraagt de manier waarop we met de natuur omgaan. Ze maakt performances, installaties en schilderijen.
Myron Hamming
Myron Hamming (1994) wilde na een topsportcarrière als schaatser en jarenlang trainen voor zijn Olympische droom, iets compleet anders doen met zijn leven. Hij wilde wéér leren, zichzelf uitdagen op onbekend terrein en zich vervolgens in het diepe gooien. Hij zocht, vond de poëzie en viel voor het ritme, de klank en de urgentie.
Of simpeler gezegd: voor het vertellen van verhalen die mensen nooit zullen vergeten.
In zijn geboortestad Groningen is hij tussen 2021 en 2024 stadsdichter. Vlak voor zijn benoeming veroverde Myron de derde plaats tijdens de Martin Luther King Spoken Word Prijs, en werd hij Ambassadeur van de Vrijheid 2021 in Groningen. Kort daarna volgden samenwerkingen met o.a. de, AFAS Software, Nederlandse Spoorwegen, Postcode Loterij en Unilever.
Ook schrijft én treed hij op in o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het AFAS Theater tijdens de EDISONS Jazz & Klassiek van 2022.
Hij trad eerder op voor Koningin Máxima en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De optredens speelden een lange tijd de boventoon in zijn ontwikkeling als performer, maar de spoken word performances bleven niet onopgemerkt. En zo werd de woordkunstenaar in het voorjaar van 2022 benaderd door Ambo|Anthos Uitgevers in Amsterdam. Slechts negen maanden later verscheen zijn debuutbundel ‘Je droomt het niet zomaar’. Het succes van zijn debuutbundel bracht hem op plekken als Eus’ Boekenclub en de Libris Inspiratiedag 2023.
Sinds medio 2022 zit Myron bij het artiestenbureau Blue Luna en is hij nog steeds volop bezig om te doen wat hij het liefst doet; performen om de mooiste verhalen te delen.
Voor Sense of Place vertaalde Myron het manifest naar een spoken word performance.
Trudy Oosterhuis
Trudy Oosterhuis (1987) ziet het landschap als haar atelier. Materialen uit de natuur vormen het uitgangspunt van de werken die ze maakt. Op zoek naar het spanningsveld tussen organisch en geometrisch, heden en verleden, creëren en conserveren, cultuur en natuur, tussen mens en landschap. Haar werk nodigt de toeschouwer uit om dieper te kijken, en een nieuwe relatie met het landschap aan te gaan.
Haar atelier bevindt zich in een voormalige koestal in Thesinge. Samen met boeren, omwonenden, kunstenaars, cultureel ondernemers, docenten en visionairs verkent ze de toekomst van het landschap en de boerderij. Als kunstenaar ziet ze haar rol breder dan alleen het creëren van autonoom werk; ze denkt mee en organiseert activiteiten gericht op landschapsinrichting, duurzame energie en biodiversiteit.
Sofie Doeland
Sofie Doeland (1986) studeerde in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Sindsdien is ze freelance scenograaf, theatermaker en ontwikkeld ze eigen installatiewerk.
“Ik ben beeldmaker en (decor)bouwer. Ik heb een geweldige werkplaats op het Domijn
in Weesp, waar ik alles kan doen en laten wat ik wil. Ik ontwerp bij mijn houtkachel met
uitzicht op het bos en bouw beneden tussen werkstof en machines.
Ik werk altijd locatiegericht. Het concept komt (bijna) altijd voort uit de plek waar ik werk
en gaat zowel inhoudelijke als qua vorm de interactie aan met het omringende landschap.
Ik ben gegrepen door plekken of situaties die niet zo zichtbaar zijn en neem ik de kijker
graag mee in een andere, hernieuwde blik op het alledaagse”.
Esther Kokmeijer
Esther Kokmeijer (Dokkum, 1977), is een kunstenaar en ontdekkingsreiziger, momenteel woonachtig in Rotterdam en werkzaam over de hele wereld. Van 1996 tot 2001 studeerde ze grafisch ontwerp aan de Constantijn Huygens Academie, vervolgens aan het ArtEZ Institute of the Arts en leidde ze tien jaar lang haar eigen ontwerpstudio. Sinds 2008 werkt ze als zelfstandig kunstenaar.
In 2013 studeerde ze Arctische en Antarctische Wetenschappen, een minor aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Sinds 2013 werkt ze seizoensgebonden als expeditiefotograaf en poolgids, waarbij ze tijdens de Arctische zomer naar de Arctis vaart en tijdens de Antarctische zomer naar Antarctica. Ze is de oprichter van Antarktikos, een jaarlijks gedrukt tijdschrift dat uitsluitend is gewijd aan Antarctica en kunst en wetenschap samenbrengt. (www.antarktikos.com) Van 2015 tot 2023 was ze bestuurslid van de Association of Polar Early Career Scientists (APECS) in Nederland en organiseert ze samen met de NWO het jaarlijkse Dutch Polar Symposium.
Haar werk is wereldwijd tentoongesteld en gepubliceerd, ook publiceerde ze meerdere boeken en publicaties van haar eigen werk. Voor verschillende projecten bezocht ze 85 landen en nam ze deel aan langetermijnresidentieprogramma’s in Nederland, Indonesië, Zuid-Korea, Groenland, Antarctica, Spitsbergen, Duitsland, Frankrijk, Mongolië en China.
Arjen Boerstra
Arjen Boerstra maakt installaties, video’s, foto’s en performances op specifieke plekken.
Boerstra (1967) woont in Den Horn en werkt in Groningen.
Hij behaalde zijn bachelordiploma in 1993 aan de Kunstacademie Minerva in Groningen.
Het werk van Arjen Boerstra bestaat uit een mix van bouwwerken, installaties, happenings, foto’s, video en performance. Hij begon al vroeg met het knutselen van modelboten en vliegtuigen, met het bouwen van hutten en met allerlei omzwervingen in de natuur.
In een zoektocht naar de onbevangenheid van toen, en als geheugenexperiment, maakte hij in het begin van zijn kunstenaarschap een reconstructie van de zolderkamer uit zijn jeugd. Dit werd het startpunt voor projecten waarin persoonlijke herinneringen, historische feiten en ontdekkingen op wonderlijke wijze door elkaar heen lopen.
Luke Jerram
Luke Jerrams multidisciplinaire praktijk omvat het creëren van sculpturen, installaties en live-kunstprojecten. Jerram woont in het Verenigd Koninkrijk, maar werkt sinds 1997 internationaal. Hij heeft een aantal buitengewone kunstprojecten gecreëerd die mensen over de hele wereld hebben geïnspireerd en geënthousiasmeerd. Alleen al in 2023 had hij meer dan 115 tentoonstellingen in 27 verschillende landen, die door meer dan 3 miljoen mensen werden bezocht.
Naast het toeren met zijn installaties, zijn Lukes kunstwerken te vinden in meer dan 70 permanente collecties over de hele wereld, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, het Shanghai Museum of Glass en de Wellcome Collection in Londen.
Tristan Visser
Geluidskunstenaar Tristan Visser woont op Terschelling.
Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en richt zich op geluidsinstallaties en audiovisuele producties. Wanneer wordt geluid beschouwt als muziek? Deze grens onderzoekt hij in zijn werken. Hij haalt inspiratie uit zijn reizen over zee en geluiden van onder de zeespiegel.
Alex van de Beld
Alex van de Beld was oprichter van het Groningse bureau Onix en als architect-directeur twintig jaar lang actief binnen het bureau. Sinds de oprichting in 1994 realiseerde het bureau meer dan 100 projecten, waaronder schoolgebouwen, woningen, openbare gebouwen, kantoren, zorginstellingen, bruggen en interieurs. Deze projecten kenmerken zich door innovatieve constructies en experimentele structuren en een uitzonderlijke sensitiviteit voor de praktische dimensie.
In 2014 verliet van de Beld Onix en is hij gestart met ALBSurroundings. Daarnaast geeft hij les aan de LTH Lund bij de afdeling Advanced Architectural Design. Het werk van Van de Beld is met vele prijzen onderscheiden, waaronder de Charlotte Köhlerprijs (1994), de Bouwfondsprijs (1998), de Dutch Design Award (2006), de Vredeman de Vriesprijs (2004,2008 en 2010), BNA Prijs Noord (2010), de Stavanger Architecture Prize (2012), IBA Hamburg Housing (2013) en de Houtarchitectuur-Oeuvreprijs (2014).
Marcel Van Luit
Marcel van Luit is a multidisciplinary artist known worldwide for his modern surrealistic works.
He is a digital artist, painter, sculptor, and animator. His clientele includes celebrities such as Drake, Lionel Richie, Paris Hilton, Post Malone, and Naomi Campbell.
Through his art, he aims to enhance the connection between humans and nature, with the goal of fostering admiration and respect for the magical world around us.
By focusing on the connection between humans and animals in his work and creating life-sized public art installations that bring nature into cities, Van Luit seeks to inspire people to take care of our world and protect the animal kingdom.
His work has been showcased in Times Square in New York during the Frieze Art Fair, at Art Basel Miami, and in numerous solo exhibitions in renowned galleries around the world.
Van Luit’s next exhibition is planned for September 2024 in Los Angeles, where he will unveil his newest sculpture.