Tristan Visser

Geluidskunstenaar Tristan Visser woont op Terschelling.
Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en richt zich op geluidsinstallaties en audiovisuele producties. Wanneer wordt geluid beschouwt als muziek? Deze grens onderzoekt hij in zijn werken. Hij haalt inspiratie uit zijn reizen over zee en geluiden van onder de zeespiegel.

Alex van de Beld

Alex van de Beld was oprichter van het Groningse bureau Onix en als architect-directeur twintig jaar lang actief binnen het bureau. Sinds de oprichting in 1994 realiseerde het bureau meer dan 100 projecten, waaronder schoolgebouwen, woningen, openbare gebouwen, kantoren, zorginstellingen, bruggen en interieurs. Deze projecten kenmerken zich door innovatieve constructies en experimentele structuren en een uitzonderlijke sensitiviteit voor de praktische dimensie.
In 2014 verliet van de Beld Onix en is hij gestart met ALBSurroundings. Daarnaast geeft hij les aan de LTH Lund bij de afdeling Advanced Architectural Design. Het werk van Van de Beld is met vele prijzen onderscheiden, waaronder de Charlotte Köhlerprijs (1994), de Bouwfondsprijs (1998), de Dutch Design Award (2006), de Vredeman de Vriesprijs (2004,2008 en 2010), BNA Prijs Noord (2010), de Stavanger Architecture Prize (2012), IBA Hamburg Housing (2013) en de Houtarchitectuur-Oeuvreprijs (2014).

Marcel Van Luit

Marcel van Luit is a multidisciplinary artist known worldwide for his modern surrealistic works.

He is a digital artist, painter, sculptor, and animator. His clientele includes celebrities such as Drake, Lionel Richie, Paris Hilton, Post Malone, and Naomi Campbell.

Through his art, he aims to enhance the connection between humans and nature, with the goal of fostering admiration and respect for the magical world around us.

By focusing on the connection between humans and animals in his work and creating life-sized public art installations that bring nature into cities, Van Luit seeks to inspire people to take care of our world and protect the animal kingdom.

His work has been showcased in Times Square in New York during the Frieze Art Fair, at Art Basel Miami, and in numerous solo exhibitions in renowned galleries around the world.

Van Luit’s next exhibition is planned for September 2024 in Los Angeles, where he will unveil his newest sculpture.

Andreas Oskar Hirsch

Andreas Oskar Hirsch is een in Keulen gevestigde muzikant en beeldend kunstenaar, veldrecordist en uitvinder van elektro-akoestische instrumenten. Zijn werk is veelzijdig, maar put vooral uit de mogelijkheden van geluid, muziek en experimentele opstellingen, verhalen en performatieve processen die hij naar een punt duwt waar waanzin, humor, zin en onzin elkaar ontmoeten. Andreas begon na een residentie bij Robert Wilson’s Watermill Center in 2010 samen te werken met Joop Mulder, Theun Mosk en Robert Wilson en begon audio-opnamen te verzamelen rond het eiland Terschelling.

Linette Raven

Linette Raven is  fotograaf. Mensen, erfgoed en bloemen zijn de hoofdonderwerpen in het werk dat Raven initieert en ontwikkelt.
Linette wil mensen inspireren om weer naar elkaar en de omgeving te kijken. Linette ziet fotografie meer als een ambacht dan alleen als een mooie foto. Ze fotografeert dicht bij de huid, zowel letterlijk als figuurlijk. In haar werk zoekt Linette naar nuances die portretten inhoud en betekenis geven, en die voor haar nodig zijn om zich in te leven in de verhalen van de geportretteerde persoon. Uitdrukkingen, emoties en urgentie zijn voelbaar. Al haar buitenprojecten met portretten gaan meestal vergezeld van geluidsinstallaties en interviews.
Linette Raven is sinds 2018 met haar studio in Amsterdam gevestigd.

Marc van Vliet

Marc van Vliet ( ’s-Hertogenbosch, 1961) is beeldend kunstenaar, theatermaker en vormgever. Hij woont en maakt in Overschild, Groningen.
Autodidact in verschillende disciplines en begonnen als ontwerper in 1980. Vanaf 1999 is van Vliet vooral bekend geworden door de uitvoeringen en installaties van theatergroep Tuig die zich kenmerken door de cross-over van beeld, beweging, muziek en geluid. De laatste jaren ligt de nadruk op land art,  installaties en kinetische objecten.

Theun Mosk

Theun Mosk is geboren en getogen in het noorden van Friesland. Het Waddenlandschap heeft hem gevormd en maakt deel uit van wie hij is. In 2003 was hij een van de jonge kunstenaars die een workshop volgde bij The Watermill Center. Als pas afgestudeerde van de Rietveld Academie maakte hij kennis met de werkwijze van Robert Wilson. Mosk is bekend van zijn theaterensceneringen en de vormgeving van tentoonstellingen. Daarnaast werkt hij als autonoom kunstenaar. In 2008 maakte hij op uitnodiging van toenmalig Oerol directeur Joop Mulder de eerder genoemde voorstelling Walking, met Robert Wilson en theatermaker Boukje Schweigman. Met Walking als inspiratie maakt Mosk nu opnieuw samen met Wilson een route die de zintuiglijke waarneming van het landschap versterkt. “I like working with Theun because we think alike’, zegt Wilson over Mosk. “We come from a theatre background with a strong interest in architecture and design. Most visual people in theatre are decorators. Theun is not; he thinks in a completely different way. His work is architectural.”

Nienke Brokke

Het beeldend werk van kunstenaar Nienke Brokke heeft altijd een verhalend element. De studie theatervormgeving aan de Rietveldacademie heeft daar aan bijgedragen. Zoals in het theater altijd een ‘gesamtkunstwerk’ is, werkt Nienke graag met meerdere kunstdisciplines die samen een geheel vormen. Door die verhalende kant ontwerpt Nienke Brokke naast landart en theater-decors ook onderwijsprojecten. Daarin kan ze goed inhoud met een kunstdiscipline verbinden. Het landart-project ‘Dijk van een Wijf’ was haar afstudeerproject op de Rietveld- academie in 1997.

Bruno Doedens

Bruno Doedens (1959) studeerde aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, specialisatie Landschapsarchitectuur. In 1990 wint hij de basisprijs Prix de Rome – Landschapsarchitectuur. In 1993 richt hij samen met Maike van Stiphout het bureau DS op dat de internationale prijsvraag voor twee parken op de Potzdamer Platz in Berlijn wint. Beiden zijn gerealiseerd. In 2005 gaat Doedens zelfstandig verder, sinds 2007 o.a. als initiator en artistiek leider van Slem. Bij al zijn projecten staat naast deskundigheid en ambacht de verbeelding centraal. De fascinatie om ‘het onmogelijke waar te maken’, oftewel ‘om van water wijn te maken’, én de aandacht voor de langere termijn en de sociale en culturele waarden, voeren de boventoon.
Doedens onderzoekt de wederzijdse relatie tussen kunst en landschap. Hoe beeldende kunst, film, muziek en literatuur landschappen en hun natuurlijke wetmatigheden, en altijd in beweging zijnde processen, kunnen verrijken en vervormen. Zijn nieuwe, tijdelijke landschappen verbazen, verrassen en verwonderen. Het publiek is deelnemer en toeschouwer tegelijk, de natuur is mede-kunstenaar. En altijd is het groot en veel, zoals het landschap zelf.
Voor meer informatie Bruno Doedens

Henk Rusman

Henk Rusman (1950) geboren in Hillegom, studeerde in Maastricht aan de Stadsacademie en de Jan van Eijck academie. Hij woont al tientallen jaren in ’t Bildt en won daar in 1993 de Bildtse Kultuurprijs.
Hij is landelijk en internationaal bekend met zijn monumentale kunstwerken.